Uitzendbureaus en payrollbedrijven snelstgroeiende bedrijven

Gepubliceerd op 15-08-2018

dienstverlening kent de meeste snelle groeiers en in die sector steken de uitzendbureaus er boven uit. Er zijn 840 uitzend- en arbeidsbemiddelingsbureaus die tot de snelle groeiers behoren. Daarmee is de uitzendsector goed voor 35% van het totaal aantal snelgroeiende bedrijven in de zakelijke dienstverlening en voor 10% van alle snelgroeiende bedrijven in Nederland.

Uitzendbureaus en payrollbedrijven voldoen relatief snel aan de voorwaarden voor personeelsuitbreiding. Van de uitzendbureaus was ruim 11% een snelle groeier, van de arbeidsbemiddelingsbureaus 1,4% en van de payrollbedrijven 22%. In absolute aantallen kennen de uitzendbureaus de meeste snelgroeiende bedrijven, 700 in totaal. Dat is bijna tweemaal zoveel als in 2014 toen 370 uitzendbureaus hun personeelsbestand snel uitbreidden.

Bron: CBS

Terugkeren naar overzicht

Actueel nieuws

 • Uitzendwerk goed voor BV Nederland

  Iedereen in Nederland pofiteert van uitzendwerk. Uitzenden zorgt voor meer banen, minder ongereguleerd flexwerk en spekt de schatkist van de BV Nederland. Per saldo liggen de maatschappelijke baten zelfs tussen de € 1,1 en € 3 miljard per jaar.

  Lees meer
 • De NBBU-CAO voor uitzendkrachten is nu ook beschikbaar in een app.download hem nu!

  De NBBU-CAO voor uitzendkrachten is nu ook beschikbaar in een app.download hem nu!

  Lees meer
 • UPDATE NBBU-CAO VOOR UITZENDKRACHTEN

  Op dit moment is de NBBU nog volop in onderhandeling met de vakbonden FNV, CNV, Unie en LBV om, samen met de ABU, te komen tot twee gelijkluidende uitzendcao’s. Helaas hebben we op dit moment nog geen cao-akkoord bereikt. Ons streven is om op korte termijn, nog voor de zomer, tot een cao-akkoord te komen met alle partijen. Er wordt nu gesproken over een cao met een kortere looptijd tot medio 2021. Hierbij zetten we in elk geval in op een ingangsdatum waarbij er voor uitzendondernemingen voldoende tijd is om de wijzigingen op een goede manier te kunnen implementeren.

  Lees meer