Uitzendbureaus en payrollbedrijven snelstgroeiende bedrijven

Gepubliceerd op 15-08-2018

dienstverlening kent de meeste snelle groeiers en in die sector steken de uitzendbureaus er boven uit. Er zijn 840 uitzend- en arbeidsbemiddelingsbureaus die tot de snelle groeiers behoren. Daarmee is de uitzendsector goed voor 35% van het totaal aantal snelgroeiende bedrijven in de zakelijke dienstverlening en voor 10% van alle snelgroeiende bedrijven in Nederland.

Uitzendbureaus en payrollbedrijven voldoen relatief snel aan de voorwaarden voor personeelsuitbreiding. Van de uitzendbureaus was ruim 11% een snelle groeier, van de arbeidsbemiddelingsbureaus 1,4% en van de payrollbedrijven 22%. In absolute aantallen kennen de uitzendbureaus de meeste snelgroeiende bedrijven, 700 in totaal. Dat is bijna tweemaal zoveel als in 2014 toen 370 uitzendbureaus hun personeelsbestand snel uitbreidden.

Bron: CBS

Terugkeren naar overzicht

Actueel nieuws

 • SNA Keurmerk

  Stichting Normering Arbeid Nen 4400-1 Aantal gecertificeerde ondernemingen gestegen

  Lees meer
 • Groei flexcontracten, vooral bij jongeren met bijbaan

  CBS: groei flexcontracten, vooral bij jongeren met bijbaan

  Lees meer
 • Flexbranche groeit met zes procent in 2018

  Flexbranche groeit met zes procent in 2018 De flexbranche blijft in 2018 groeien, door een verdere stijging van de vraag naar personeel. In drie jaar tijd werden al 200.000 uitzendbanen gecreƫerd. ING Economisch Bureau verwacht dat na een urengroei in 2017 van circa zeven procent deze ook in 2018 op een hoog niveau

  Lees meer