Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
R&E Services

UPDATE NBBU-CAO VOOR UITZENDKRACHTEN

Gepubliceerd op 14-05-2019

Automatische verlenging

Aangezien de huidige NBBU-cao voor uitzendkrachten niet is opgezegd en deze cao op 31 mei 2019 afloopt, is er automatisch een verlenging van de huidige cao voor de duur van één jaar. Dit betekent dat vanaf 1 juni 2019 de huidige cao vooralsnog gewoon van toepassing blijft.

We houden u uiteraard op de hoogte van een eventueel cao-akkoord.

Tussentijdse wijziging

Per 1 juni 2019 is er een tussentijdse wijziging inzake het geboorteverlof. Dit heeft te maken met het einde van het overgangsrecht in de Wet Arbeid en Zorg. Het gevolg hiervan is dat bij een uitzendovereenkomst met uitzendbeding het geboorteverlof altijd volledig uitbetaald moet worden, ook al is de reservering van de uitzendkracht niet toereikend.

3 punten toegevoegd

In de plaats van het huidige artikel 26, waarbij er uitgegaan wordt van twee dagen bij kraamverlof, zullen de onderstaande 3 punten toegevoegd worden:

  • Na de bevalling van de partner of degene wiens kind de uitzendkracht erkent, heeft de uitzendkracht gedurende een periode van vier weken te rekenen na de eerste dag van de bevalling, recht op geboorteverlof. Het geboorteverlof bedraagt eenmaal de wekelijkse arbeidsduur.
  • Wanneer de uitzendkracht geboorteverlof opneemt bij een uitzendovereenkomst met uitzendbeding, wordt het loon als bedoeld in 4:2 WAZO uit de opgebouwde reservering betaald. Als de reservering niet toereikend is, wordt deze door de uitzendonderneming aangevuld.
  • Wanneer de uitzendkracht geboorteverlof opneemt bij een uitzendovereenkomst zonder uitzendbeding heeft hij recht op het loon zoals bedoeld in 4:2 WAZO.


Bron: NBBU

Actueel nieuws

  • Positieve verhalen en gedeelde ervaringen van klanten vinden wij erg belangrijk.
  • Nu de eerste weken van het nieuwe jaar zijn aangebroken willen we graag even van ons laten horen
  • Woon jij in de Hoeksche Waard, ben je tussen de 16 en 27 jaar en wil jij je blijven ontwikkelen? Doe dan mee met HW doet, waarbij wij leerzame en...